Първият ден на май започна с повече слънчеви часове. Следобед обаче

...
Първият ден на май започна с повече слънчеви часове. Следобед обаче
Коментари Харесай

Първият ден на май започна с повече слънчеви часове

Първият ден на май стартира с повече слънчеви часове . Следобед обаче се задава нарастване на облачността.

Това важи най-много за Западна и Централна България. Там чакаме краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Вятърът е най-вече до сдържан. Максималните температури в страната ще бъдат сред 19 и 24 градуса. В София - към 20, в Пловдив - 24 градуса, а във Варна - 18 градуса.

Затвърждава се наклонността за топла зима и хладна пролет, разгласи климатологът

Днес по нашето Черноморие ще е най-вече слънчево. И там няма да липсват краткотрайни нараствания на облачността, само че няма да вали. Вятърът е до сдържан , а оптималните температури ще бъдат сред 16 и 19 градуса.

От обед над планините следва нарастване на облачността. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици. Над към 2300 метра чакаме дъждът да минава в сняг. Вятърът в планините е до сдържан. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12 градуса, а на 2000 метра - към 5 градуса.

В момента виждаме развенчаване на мита, че преходните сезони изчезват, сподели климатологът

Утре - в деня на св. цар Борис-Михаил и св. Атанасий Велики, времето ще е най-вече слънчево . Към сряда и четвъртък - нарастване на облачността и едва намаляване на температурите. На доста места в страната ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Възможно е да са интензивни и обилни по количество. Има и риск от градушки.

В петък единствено над Западна България и планинските региони ще превали дъжд, а в събота ще е най-вече слънчево. В следобедните часове не е изключено да има изолирани краткотрайни превалявания. Тогава и температурите едва ще се покачат.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР